Placinte ardelenesti

de Ina in Aperitive / Garnituri, 12 Oct 2014 | 27689 vizualizari

 

Delicioase, in orice sezon :X
Multumesc pentru reteta, Corina! :-*

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina de grau ( eu am avut de moara , neaditivata )
  • 25 g drojdie proaspata
  • 350 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • un varf de cutit de zahar

Pentru umplutura:

  • 400 g telemea sarata, grasa.
  • 2-3 cepe verzi
  • 1 legatura de marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti:

Pregatim  aluatul : Amestecam faina cu sarea intr-un bol. 

Drojdia impreuna cu putin zahar se paseaza intr-o cana, pana se lichefiaza. Adaugam  putina apa calduta, omogenizam  si  turnam amestecul peste faina, lasand cateva minute sa creasca, la loc cald. Adaugam restul de apa , amestecam usor, apoi incepem sa framantam aluatul pana incorporam toata faina . Acoperim vasul cu un prosop si  lasam sa creasca  cca 30  minute, la loc cald , pana-si dubleaza volumul ( langa calorifer sau la gura cuptorului ).

Umplutura: Radem branza pe razatoarea cu ochiuri mari si  amestecam cu marar tocat si ceapa verde tocata.

Rupem din aluat cate  o bucata de marimea pumnului si  intindem cu sucitorul ca pe scovergi , pe un blat de lucru presarat cu faina din abundenta. In mijloc adaugam umplutura , apoi strangem  marginile  din experior spre interior si lipim. Presaram faina cat sa nu se lipeasca aluatul  si  intindem iar placinta, cat de mare o dorim, dar avand grija sa nu iasa umplutura.

Incingem tigaia, pe care o stropim cu o lingurita de ulei si coacem placintele 1-2  minute pe fiecare parte. Le scoatem pe un prosop de hartie, pentru a nu se inmuia pe partea care ia contact direct cu farfuria. 

Sunt excelente atat reci cat si calde. 

TIPS-URI

1

Recomand dublarea cantitatilor, intrucat cu 4 bucati nu va veti satura :))

2

Umplutura poate fi si cu varza, sau ciuperci cu carne tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Corinuta 1

14.10.2014, 22:08

Cu mare drag Inuco!

mihaelar63 1

21.10.2014, 01:47

Cu lapte cald as manca una

Panacris 1

03.11.2014, 19:02

Delicioase! Am descoperit la o covrigărie din Romană Cam de două ori pe săptămână, savurez câte o plăcintă

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti cu branza